zondag 10 juli 2011

Op excursie!

 

Ik en mijn meiden.....


gaan deze week 2 dagen naar Engeland, om de fabriek van Emma Bridgewater in Stoke on Trent, te bezoeken!
We kijken er al weken naar uit!
We gaan met meerdere verkopers van Bridgewater uit Nederland, dus dat is leuk om eens wat collega's te zien. Ik ga met mijn meiden, ze wilden alle drie mee!  Geef ze eens ongelijk!
Dus dat wordt een leuk uitje, weer eens wat anders dan een High Tea in Nederland, wat we ook graag doen.

We krijgen een rondleiding door de fabriek, gaan zelf aan de slag om sevies te decoreren en krijgen een lunch in het Bridgewater CAFE, wat op zich al een feest moet zijn.
Het staat hier vol met, what else, Bridgewater servies, alles wat in vele jaren gemaakt is, en dat is veel, is hier in gebruik. Er staan 3 AGA cookers en veel gezellige zitjes. Er is ook een tuin en natuurlijk een fabriekswinkel.....

Naar .....Emma Bridgewater!

Emma Bridgewater is de oudste dochter in een grote familie. Ze groeide op in North Oxford (Engeland).
De inspiratie voor haar werk was de Boheemse stijl van haar moeder. Emma begon sponsgedecoreerd aardewerk te ontwerpen terwijl ze zocht naar het perfecte kopje en schoteltje als verjaardagscadeau. Van haar vader, een ondernemer, leerde ze alle kneepjes van het ondernemersvak.

Al het Emma Bridgewater aardewerk wordt met de hand gemaakt op traditionele wijze in de fabriek in Stoke-on-Trent. Het aardewerk dat wordt gebruikt is uiteraard sterk genoeg om alle dagelijkse zaken, zoals vaatwasser, over en magnetron te weerstaan, en tegelijkertijd elegant.

De decoraties worden met de hand aangebracht met behulp van een sponstechniek. Nadat de decoratie is gemaakt, wordt er glazuur op de serviesdelen aangebracht. Hierna wordt het servies nogmaals gebakken, zodat de decoraties nimmer zullen vervagen

Hier wat foto's van servies dat bij mij in de winkel staat..........


Hearts!


Black Toast, een klassieker!Polka Dots en Flowers

                                                                                                                               
                                                                           Birds, eggs and feathers en dogs!


Ik ga foto's van ons bezoek aan Emma Bridgewater maken en dan hoop ik dat jullie het een leuk onderwerp vinden, en volgende week er meer over willen lezen!


Liefs Lia

8 opmerkingen:

 1. uitjes zijn altijd leuk!!!! Wat een happening!! is dit DE Bridgewater van de geurkaarsjes? Het servies heb ik niet veel mee(niks eigenlijk;)..sorry) maar de kaarsjes zijn mijn all time favourites!!! Doe maar een pallet;)

  Veel plezier!!

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf zeg...geen wonder dat je meiden mee willen, want dit is wel een buitenkansje!

  Ik wens jullie heel veel plezier en natúúrlijk willen we na afloop foto's zien!!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, dat uitje is superleuk !! ik moet ook heel eerlijk bekennen dat het servies ook niet echt uuuhhh mijn ding zijn.
  Maar voor de liefhebbers van een beetje druk servies altijd leuk,lekker landelijk dat wel.
  De vogeltjes die erop staan zijn wel schattig.

  groetjes
  Dicky Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg zo'n uitje met je meiden; vroeg met hetzelfde af als Lynda (*knijp) of Emma nu wel of geen familie is van de candle company.

  O ja; als volgen niet lukt via de button op een blog waar al die fotootjes staan, probeer dan eens helemaal naar boven te scrollen: daar staat de regel 'volgen - delen - misbruik rapporteren' etc. en als je dan op volgen klikt en 2 stappen zet, kun je ook een blog volgen.

  Groetjes en gezellige reis, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit uitje is volgens mij bij voorbaat al geslaagd; heerlijk er een paar dagen op uit met je dochters! Geniet ervan.

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk en leerzaam om nou eens achter de schermen te mogen kijken hoe het serviesgoed gemaakt wordt wat in jou winkel staat.

  Ik ken het decor wel omdat ik het regelmatig tegen kom in woonwinkels, gisteren nog bij Landhuis Meerhof waar we tussen de echte rozen zaten en een kijkje namen in de winkel met rozen delicatessen en servies en rozen,rozen,rozen allerlei.....

  Jij gaat met eigen ogen zien of het servies daadwerkelijk ALLEMAAL nog met de hand gemaakt en beschilderd wordt, ik zal niet beweren dat het niet zo is....dat kan ik alleen over hetgeen wat ik met eigen ogen gezien heb in mijn leventje over de grenzen in veel landen.
  En het maakt niet uit over wat, welk ''hand made''product het nou ook gaat.....
  Zag vele jaren geleden tijdens meerdere rondreizen in Tsjechië grote vrachtwagens met de tekst en logo van zeer bekend en gerenomeerd Nederlands Hand Made aardewerk rijden,het met de hand schilderen zal in die goedkope lonen landen aantrekkelijk zijn?
  waar vele,vele,meestal vrouwenhanden van de vroege morgen tot de late avond met dunne penseeltjes ieder hun eigen bloemblaadje,steeltje,takje,stipje,vleugeltje,snaveltje etc,etc. aanbrengen .
  Terwijl ik het aardewerk alleen tegen kom in speciale winkels en je diep,heel diep in de beurs moet tasten om het te kunnen kopen.

  Nog een voorbeeldje, Sri Lanka.....met de handgemaakte sieraden, zilver,goud,briljanten of ander gewonnen gesteente,maansteenmijn in de achtertuin;-)ja,ja....ik zag het(niet)de delvers waren net naar beneden afgedaald en zouden enkele uren later weer boven komen met manden maansteen, atelier/werkplaatsje....3 mensen aan het werk, en achter dat ambachtelijk uitziende tafereel een winkel met de meest prachtige juwelen zover als het knipperende oog door al de schitteringen en bling,bling reiken kon......
  En dat zag ik in Thailand en Indonesië ook.
  Nou je maakt mij niet wijs dat dat allemaal onder die paar handen vandaan kwam!

  Ik wens jullie fijne dagen tijdens het uitje met de meiden!

  Met vriendelijke groeten,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie serviezen zeg echt wel , mooie foto,s zou niet kunnen kiezen vind ze allemaal mooi ... fijne week liefst rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen