maandag 19 september 2011

GETAGD!!!!Wat is dat nou weer???????

 Ik als beginneling in Blogland, ben al zo de kluts kwijt, (en veelsteveel tijd) met al dat moois wat voorbij komt. Ik weet soms niet meer wat en waar ik moet kijken!
Maar goed, ik zat het net te lezen dat ik dus getagd ben, door Mirjam van HAND have a nice day, (dank daarvoor, denk ik?)) en tegelijkertijd kwam er een mailtje van Jolanda, om mij dit heuglijke nieuws te melden!
Wat zitten we met z'n allen toch vaak te genieten bij elkaar op al die mooie blogs!

Maar goed als jullie van alles willen weten, dan kan dat!
Kleine selectie weliswaar, waar ik m'n hele vrije dag al over loop na te denken, wat wel en wat niet???????
Ik hoop dat jullie het volgende willen weten over mij, het is niet allemaal even leuk maar het is wel mijn leven.


1.

3  zware jaren achter de rug, iedere keer als ik dacht nu hebben we het gehad, kwam er weer wat op mijn pad. Het grootste verdriet kwam eind vorig jaar, toen mijn (onze) lieve vriendin Jose plots is overleden.
Zij was een echte, pittige, Rotterdamse meid, met haar hart op de goede plek, stond voor iedereen klaar, kon heerlijk koken, zag overal de humor van in, ze heeft veel ellende meegemaakt in haar leven, toch bleef ze lachen! Kerstavond hebben mijn J. en ik (en Dante, die gek op haar was) nog heerlijk bij haar gegeten en op 30 december was ze er niet meer. Een zeldzame ziekte, waarvan niemand wist dat ze het had, gelukkig is ze maar een paar dagen heel ziek geweest en toen piepte ze er tussenuit.

2.

Ik heel erg ziek werd begin dit jaar, heel veel afgevallen, kon niet meer dan 3 happen eten. Eerst denk je dat het door al het verdriet komt van de laatste jaren maar het was op een moment genoeg.
Door de molen en gelukkig was het "alleen maar" Coeliakie, dit is glutenintolerantie.
Ik mag dus niets meer eten waar tarwe enzo inzit! En dat is niet altijd makkelijk want het zit bv ook in bouillonblokjes. En natuurlijk geen gewoon brood, koekjes, gebak en pasta meer. Daar wordt ik soms wel verdrietig van, als ik van dat heerlijke verse brood zie en ruik!!!!
Niet leuk, maar ik kan er goed mee omgaan. Helaas zijn de kilo's er weer aangevlogen.............

3.
Even wat leuks nu, ik ben dol op de seizoenen in ons land!
En de HERFST is toch wel de sfeervolste, vind ik! Heerlijk ook dat ik zo altijd weer een thema heb voor de winkel en m'n huis veranderd ook mee met de seizoenen.

4.
Ik kan genieten van, gisteren lopen bedenken de 3B's, op m'n vrije dag een uurtje Bank, Boek en Bokola (gewoon chocola bedoel ik daarmee hoor, ben vrij normaal verder)!
Maar BBB, klinkt zo leker sportief, wat ik dus helemaal NIET ben!

5. op de helft.....

Ik ben enigskind met een hele lieve vader en moeder!
Als kind wilde ik heel graag een grote broer of een hondje.Het is een hondje geworden, uit het asiel, Kendie, een soort klein golden retrievertje met een roze neus!

6.
J. en ik zijn al 30 jaar getrouwd, we blijven bij elkaar voor de hond.............
We hebben bewust geen kinderen, terwijl ik kinderen wel heel leuk vind!  We hebben het goed samen,  genieten van ons huis, vakantie in Frankrijk in de zomer, 'Rothenburg ob der Tauber' in kerstsfeer, lekker uit eten, kerstfilms kijken (nu nog niet hoor), winkelen, dagjes weg, pannenkoeken eten in het Kralingse Bos, enz enz

7. (Zo dat schiet aardig op)
Ik heb een hele leuke hobby: Poppenhuizen!
Ik heb er verschillende en ga soms naar geweldig leuke beurzen hiervoor om allemaal mooie, leuke, aparte kleine spulletjes te kopen voor de inrichting. Het is een wereld op zich, lekker inrichten in het klein, sfeertjes maken....... Je als een kind zo blij voelen!
Ik zal op het blog wel eens wat laten zien hiervan!

8.
Ik ben soms jaloers op al die leuke reportages in DE tijdschriften over winkeltjes, WAAROM ik niet??? Ik heb al 18 jaar een winkel, en ben nog nooit benaderd hiervoor....

9.
In de Herfstvakantie is de winkel een paar dagen dicht en ga ik met veel hulp van o.a.  mijn moeder (vorig jaar heb ik haar gemist  bij dit grote karwei omdat ze net een nieuwe heup had) de KERSTWINKEL maken!
Ieder jaar weer een spannende week, maar wel heel leuk om te doen. De hele winkel gaat dan in de metamorfose! Ook dat gaan jullie nog zien op het blog!


10.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik ben heel blij  dat er veel nieuwe mensen in mijn leven zijn gekomen, dit jaar! Waaronder jullie blogsters en volgsters! In de winkel al enkele ontmoet (Musje en Claudia hebben zich gemeld, enkele anderen niet, jammer want er ligt iets leuks klaar...)
En natuurlijk Jolanda, Madelief, Ingrid, Riet, Saskia, Fleur en Anita (van de High Tea).
Jullie vullen een beetje het gat dat door Jose is achtergelaten, dankjewel daarvoor!

En dat was dat!

Een heel karwei maar ik hoop dat jullie me zo een beetje hebben leren kennen.

En dan gaat de TAG nu naar:


Sterkte meiden (en ik hoop dat ik toch nog uitgenodigd wordt voor een volgende High Tea)

HEEL VEEL LIEFS,
LIA


   

14 opmerkingen:

 1. Tja, dat bijkomen bij coeliakie .... dat hoort er bij hè ... :-( Is wel een goed teken omdat je lichaam duidelijk aan 't herstellen is. Ken je de blog daarwaslaatsteenmeisjeloos.blogspot.com van Sanneke al? Zij heeft ook als hobby 'poppenhuizen', en is van oorsprong een R'damse.
  Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou lieve Lia, je hebt je best gedaan hoor...en er staan een paar weetjes bij die ik niet wist, al zijn ze inderdaad niet allemaal even leuk. Maar het leven is helaas niet alleen maar feest, de nare gebeurtenissen horen er bij en zijn niet uit te vlakken...

  En nu geef je de beurt o.a. door aan mij... :-)! Zal eens kijken, want vorig jaar mocht ik al aan tikkertje meedoen, dus er staat al het één en ander op. Maar ik ga mijn best doen hoor...komt vast goed!

  Ik wens je nog een fijne dag!! Lieve groetjes van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn Lia, ik had m al een beetje van je verwacht....Je bent wel openhartig, maar wel leuk om eea te lezen. Ik heb de layout nog een beetje aangepast, ik had de mail net weg gestuurd toen ik zag dat je de post al had geplaatst!
  Fijne avond, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo lieve Lia,
  Ik heb je wel wat aangedaan hè, door je te taggen? Maar je hebt wel een heel mooie post geschreven... Je hebt nogal wat meegemaakt de laatste jaren. Dat gaat je niet in je kouwe kleren zitten... Maar gelukkig heb je een heel positief gevoel bij het bloggen, een gevoel dat ik zeker met je deel Lia... Je leert allemaal leuke mensen 'kennen' op deze manier.
  Ik heb het geloof ik al eens eerder gezegd, maar ik ga zeker een keertje bij je langskomen in je winkel. Heb nu al zoveel mooie plaatjes gezien, ik wil het graag een keertje in het echt zien allemaal. Kan nog even duren, maar het gebeurt zeker een keer...
  Voor nu wens ik je nog een heel fijne avond,
  Lieve groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijn om wat meer van je te weten en ik vind dat jij best wel benaderd mag worden door een van DE tijdschriften, je winkel is mooi en zeker de moeite waard dat ze jou ook vernoemen!

  Fijne week
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi verhaal over jouw leven. Af en toe gluur ik even op je blog maar zo leer je de andere kant van iemand kennen.
  Ik wens je nog heel veel blogplezier!
  Misschien moet je eens een mailtje naar de woonbladen sturen en wie weet! Als ze je eenmaal hebben ontdekt.. :)

  Ik wens je een fijne week en lieve groet
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi beschrijf je alles, eerlijk en open, je hebt al heel wat op je bordje gehad, toch zie je de lichtpuntjes, zo mooi om te lezen.
  Dank je wel dat ik even mee mocht kijken:))

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je mailtje krijgt nog antwoord hoor maar druk met dochterlief en ons uitstapje naar Parijs afgelopen weekend! Kon het echter even niet laten om te reageren op artikelen over winkeltjes iin tijdschriften. Vaak melden diegene zichzelf aan maar dat is nog niet alles. In de Ariadne At Home moet je er gewoon voor betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Lia,

  Wat heb jij een pittig jaar achter de rug. Fijn dat ze erachter zijn gekomen dat het feit dat je zo bent afgevallen een glutenintollerantie is. Je kunt daar tenmiste zelf iets aan doen.

  Een vriendin verliezen is heel erg pittig. Een goede vriendin van mij is vier jaar geleden overleden en ik mis haar nog steeds. Ik ben blij dat wij met z'n allen het plaatsje van jouw vriendin een klein beetje kunnen opvullen. Ook ik ben heel blij dat ik jullie allemaal heb ontmoet!

  Ik vind het heel lief dat je de tag ook doorgeeft aan mij, maar vind je het erg als ik niet meedoe? In iedergeval ontzettend bedankt dat je aan mij hebt gedacht.....en die tea die houden we er gewoon in.....met jou erbij :-)!

  Een gezellige nieuwe week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het blijft speciaal om de verschillende tags bij iedereen te lezen.. met verdriet en ook mooie dingen.. precies zoals het leven is..
  ik ben heel benieuwd naar je poppenhuizen.. daar gaat mijn hart ook sneller van kloppen, zo mooi!
  ook ben ik heel benieuwd naar je winkel en als ik in je buurt ben hoop ik zeker langs te komen!

  lieve groetjes van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om jou weetjes te lezen ... je hebt een prachtige hobby ..... ben ook getagd dus als je nieuwsgierig ben je bent welkom hahahah lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. LIeve Lia.
  Wat heb je een mooie post geschreven. Je hebt een hele boel meegemaakt de laatste jaren. Een naaste verliezen is altijd vreselijk.
  EEn paar jaar geleden toen ik ook nog maar pas aan het bloggen was ben ik ook eens getagd. Ik raakte helemaal van slag want ik vind het erg moeilijk om over mezelf te praten. IK weet ook helemaal niks te vertellen. Van de fijne dingen geniet ik meestal in stilte en de nare dingen vergeet ik weer zo gauw mogelijk.
  Toen heb ik gevraagd of ik mocht weigeren en dat doe ik nou weer. Ik ga wel bij iedereen lezen hoor want ik ben best wel nieuwsgierig.
  Lieve groeten van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Door dit kijkje in het leven van een medeblogsters wordt maar weer eens duidelijk dat het leven ook zijn verdrietige/moeilijke momenten kent.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Lia, dank voor je berichtje op mijn blog. Leuk om hier even bij je rond te neuzen en succes met je winkel!

  Als antwoord op je vraag: de echte schilderijtjes vormen samen 1 kunstwerk. Waar en wanneer ik dat ene grote schilderij van een jaar in 365 kleine doekjes exposeer zal ik binnenkort op mijn blog laten weten.

  Love Lies

  BeantwoordenVerwijderen