donderdag 14 juli 2011

House for Sale

Uitverkoop in House of Seasons...


Een HEEL huis te koop bij House of Seasons!!!!!
Wel een kleintje hoor.
maar LEUK!!!





Tja... SALE!
Ik vind het maar niks, maar ja soms heb je toch wel spullen die je graag kwijt wilt, enkele stuks, laatste van een serie, of iets wat al wat langer in de winkel staat, soms iets waarvan ik niet snap dat het nog niet verkocht is????? (soms neem ik het dan toch maar zelf mee naar huis!!!)
Maar altijd een wat rommelige tijd, ik probeer de winkel toch altijd mooi en gezellig te houden, GEEN ROMMELwinkel bij mij tijdens de SALE, maar toch altijd mooie kleurgroepjes, of mooi ingerichte kast, want het blijven leuke dingen, ook al staan ze in de SALE!
En dan is de SALE natuurlijk ook altijd leuk voor de klanten.
Voor net weer een aanvulling van de KADOLA!
Of voor een heleboel kadootjes, die als prijsje worden gebruikt voor een bridgedrive of golfwedstrijd of.....
Dus toch maar 2 maal per jaar de SALE!


Bedankt aan al die nieuwe volgers en lezers...het is zo leuk om jullie reacties te lezen!

Liefs Lia

maandag 11 juli 2011

over mijn meiden....

Kleine verwarring, even rechtzetten!
Mijn meiden zijn niet echt MIJN meiden.
Een is wel MIJN winkeldochter, Marian, is al 4 jaar bij mij aan het werk, als studentje binnengekomen en nu een hele leuke vrouw die op de kunstacademie zit en in ieder geval (ik hoop nog veeeel langer) nog een jaartje mijn winkeldochter blijft!
Jacqueline is meer een huis en winkel vriendin geworden, helpt me al vele jaren uit de brand. Helaas gaat ze mij (ik bedoel: de winkel) binnenkort verlaten, ze wil full time gaan werken, en die uurtjes heb ik niet voor haar. HELAAS!!!! Dit uitje naar Engeland wordt dus een soort afscheidsfeestje voor haar.
En dan Kittie, dat is een verhaal apart, zou bij me komen werken, ongeveer 2 jaar geleden, dit ging toen, door allerlei omstandigheden,  niet door en na een jaar staat ze weer in de winkel, zij wilde nog steeds HEEL graag bij mij komen werken en ik had toen net iemand erbij nodig, dus dat was de entree van Kittie bij House of Seasons. En wat ben ik blij met haar en ze zegt dat zij ook blij is met mij en haar baantje.
Ondertussen hebben wij  (mijn meiden en ik) al veel met elkaar gedeeld. Helaas eind vorig jaar ook het overlijden van mijn beste vriendin en ons tijdelijke collegaatje, Jose. Maar door alles wat wij met elkaar meemaken zijn wij meer vriendinnen dan collegaatjes. En dat is heel erg fijn!

Rondom de winkel heb ik ook nog vele zeer gewaardeerde helpende handen, waar ik niet zonder kan! Allereerst mijn moeder, staat altijd klaar als ik haar nodig heb! Al bijna 18 jaar mijn grootste hulp bij alles!
Mijn Tante Anne, nu even tijdelijk uit de roulatie maar ik hoop straks weer van de partij,als de gezellige drukke maanden weer gaan beginnen! En mijn vriendin Carla, gezellig mee inkopen doen en helpen als dat nodig is! Natuurlijk moet ik ook niet vergeten te zeggen dat mijn man vaak mee gaat op inkoop en ook mijn vader daar regelmatig voor ingezet is en.... de nodige klussen in de winkel heeft gedaan!
Nou dat is een heel verhaal geworden, maar dan weten jullie nu ook hoeveel hulp ik heb, en iedereen is even onmisbaar voor mij!
Morgen even lekker 2 daagjes weg, met mijn meiden dus!

Liefs
Lia

zondag 10 juli 2011

Op excursie!

 

Ik en mijn meiden.....


gaan deze week 2 dagen naar Engeland, om de fabriek van Emma Bridgewater in Stoke on Trent, te bezoeken!
We kijken er al weken naar uit!
We gaan met meerdere verkopers van Bridgewater uit Nederland, dus dat is leuk om eens wat collega's te zien. Ik ga met mijn meiden, ze wilden alle drie mee!  Geef ze eens ongelijk!
Dus dat wordt een leuk uitje, weer eens wat anders dan een High Tea in Nederland, wat we ook graag doen.

We krijgen een rondleiding door de fabriek, gaan zelf aan de slag om sevies te decoreren en krijgen een lunch in het Bridgewater CAFE, wat op zich al een feest moet zijn.
Het staat hier vol met, what else, Bridgewater servies, alles wat in vele jaren gemaakt is, en dat is veel, is hier in gebruik. Er staan 3 AGA cookers en veel gezellige zitjes. Er is ook een tuin en natuurlijk een fabriekswinkel.....

Naar .....Emma Bridgewater!

Emma Bridgewater is de oudste dochter in een grote familie. Ze groeide op in North Oxford (Engeland).
De inspiratie voor haar werk was de Boheemse stijl van haar moeder. Emma begon sponsgedecoreerd aardewerk te ontwerpen terwijl ze zocht naar het perfecte kopje en schoteltje als verjaardagscadeau. Van haar vader, een ondernemer, leerde ze alle kneepjes van het ondernemersvak.

Al het Emma Bridgewater aardewerk wordt met de hand gemaakt op traditionele wijze in de fabriek in Stoke-on-Trent. Het aardewerk dat wordt gebruikt is uiteraard sterk genoeg om alle dagelijkse zaken, zoals vaatwasser, over en magnetron te weerstaan, en tegelijkertijd elegant.

De decoraties worden met de hand aangebracht met behulp van een sponstechniek. Nadat de decoratie is gemaakt, wordt er glazuur op de serviesdelen aangebracht. Hierna wordt het servies nogmaals gebakken, zodat de decoraties nimmer zullen vervagen





Hier wat foto's van servies dat bij mij in de winkel staat..........


Hearts!


Black Toast, een klassieker!



Polka Dots en Flowers





                                                                                                                               
                                                                           Birds, eggs and feathers en dogs!






Ik ga foto's van ons bezoek aan Emma Bridgewater maken en dan hoop ik dat jullie het een leuk onderwerp vinden, en volgende week er meer over willen lezen!


Liefs Lia